JAPOŃSKIE ZIELONE HERBATY – DLACZEGO WARTO? | Tydzień Japoński

Wykład z prezentacją oraz degustacja

O zielonej herbacie pojawiło i pojawia się wiele publikacji a media wciąż przekazują coraz większą liczbą dowodów naukowych na temat dobroczynnego wpływu zielonej herbaty na ludzki organizm i jej skuteczność w odniesieniu do różnych problemów zdrowotnych. To napój, który leczy zarówno ducha, jak i ciało i nazywa się go dziś “zielonym skarbem, a nawet eliksirem zdrowia i urody”.

Wykład przybliży zieloną herbatę w jej najlepszym, zdaniem prelegentki, wydaniu – czyli pochodzącą z Japonii, nazwanej krajem długowieczności.

Prezentację gatunków i właściwości japońskich herbat poprowadzi Sandra Stefanik, pasjonatka Japonii i herbaty, prezes firmy KOKORO SMAKI JAPONII, zajmującej się importem japońskich produktów spożywczych, w szczególności japońskich zielonych herbat, od ponad 12 lat.

 

Wstęp na spotkanie jest wolny.

Po prezentacji można będzie nabyć oryginalne japońskie herbaty z oferty firmy.